Martijn: Lieve Evelien, het album is prachtig geworden. Dankjewel!! Het is heel fijn om op deze manier terug te kunnen kijken. Ik vind dat je het geweldig mooi gedaan hebt. Zowel op de dag zelf als het proces en natuurlijk het eindresultaat. 

Marijke: Op aanraden van onze uitvaartonderneemster Els  zijn wij bij Evelien terecht gekomen en hebben een afscheidsreportage laten maken van de uitvaart van mijn moeder en wat zijn we blij dat we deze keuze gemaakt hebben. Het is zo kostbaar om later keer op keer de foto’s en de diapresentatie terug te kunnen kijken, het anderen te kunnen laten zien, er met elkaar over te kunnen praten en details terug te kunnen halen. Een uniek “monumentje” wat ik bij het overlijden van mijn vader achteraf ook graag gehad zou hebben. Wat is er op die dag veel aan me voorbij gegaan. Evelien is op een prettige manier aanwezig, bescheiden, kundig met oog voor details. Ik kan haar aan een ieder aanbevelen.

ELS BAKKER UITVAARTZORG: Evelien en ik hebben al een aantal keren samengewerkt. Ik ken haar als een lieve vrouw, bescheiden met een warm karakter en groot inlevingsvermogen. Zij beweegt zich onopvallend tussen de mensen. Ongemerkt legt zij alle dierbare momenten vast.  Oog voor detail en fingerspitzengefühl…..dat heeft Evelien zeker. Het eindresultaat is prachtig en maakt veel indruk. De eerste resultaten ontvangt de familie al na enkele dagen in de vorm van een slideshow. In overleg met de familie mag ook ik dit filmpje bekijken. Menig keer heb ik al een traantje gelaten bij het zien van deze beelden. Wat ontzettend mooi; ontroerend mooi!

Het afscheid van mijn eigen vader in mei dit jaar heeft Evelien voor mijn familie vastgelegd. Het eindresultaat, een prachtig fotoboek, ligt nu bij mijn moeder thuis. Nu ervaar ik zelf hoe bijzonder en dierbaar het is om deze foto’s te hebben. Regelmatig kijk ik ernaar en ben weer even terug in het moment. De schoonheid van de foto’s troosten me. Ook zie ik hoe belangrijk de foto’s voor mijn moeder zijn. Hoe blij ze er mee is. Mooi ook om te zien dat het fotoboek de drempel verlaagt voor anderen om over het afscheid te praten, want al bladerend door het fotoboek komen de verhalen als vanzelf naar boven. 

Ik wens iedereen een goede afscheidsfotograaf toe. In het bijzonder beveel ik Evelien van harte aan. 

ELISE: Bij het bespreken van de uitvaart van mijn man vond ik het idee van een rouwfotograaf maar niks. Gelukkig heeft de uitvaartondernemer “aangedrongen” hier goed over na te denken omdat mijn dochtertje pas 4 jaar is, en zo later ook daar herinneringen van op beeld heeft. Uiteindelijk heb er ik toch voor gekozen om Evelien foto’s te laten maken tijdens de uitvaart en daar ben ik achteraf heel blij om. Buiten het feit dat ze prachtige foto’s en een heel mooi fotoalbum gemaakt heeft, is het een lieve, rustige vrouw en heb ik haar totaal niet opgemerkt die dag. Alle gasten vonden het meer dan prima dat er foto’s gemaakt werden, en wij hebben een herinnering aan de dag die verder compleet langs je heen gaat. Het contact verliep netjes, soepel en er gebeurt niks wat jij niet prettig vindt. Ik kan dit dus iedereen aanraden.

MEREL EN DAAN: Op 14 april 2018 hebben wij ons zoontje begraven. Evelien heeft hier heel mooie foto’s van gemaakt. Vier dagen eerder was ik, volkomen onverwacht, bevallen met 26 weken zwangerschap. Ons zoontje is later diezelfde dag overleden. De dag van de bevalling en de daarop volgende dagen gingen in sneltreinvaart aan ons voorbij. We werden geleefd. Gelukkig hadden we een hele fijne uitvaartbegeleidster, Els Bakker, die ons aanraadde de begrafenis vast te laten leggen door een afscheidsfotograaf. Wij hebben hier geen moment spijt van. Je onthoudt maar een klein gedeelte van zo’n dag en nu hebben we de foto’s die houvast geven.  We hebben Evelien nauwelijks opgemerkt gedurende het afscheid. Toch heeft ze alle mooie momenten vast weten te leggen. Wat daarnaast erg prettig was, is dat ze het fotoboek voor ons heeft vormgegeven. Daardoor hadden we al snel na de begrafenis het mooie fotoboek (en alle digitale foto’s) binnen. Ook de opa’s en oma’s hebben we een fotoboek gegeven. Nogmaals bedankt voor de mooie foto’s, Evelien!

BRAM HEIJNENS, MONUTA TILBURG: Ik heb meerdere keren met Evelien samen mogen werken en heb dat als zeer prettig ervaren. Evelien overlegt voorafgaand aan de dienst met de nabestaanden wat ze graag vastgelegd willen hebben. Tijdens de dienst is zij nagenoeg onzichtbaar, maar toch het op het juiste moment op de juiste plek aanwezig. Ze weet de gevoelige en mooie momenten goed vast te leggen en een eerste selectie foto’s volgt dan ook snel in een mooie diapresentatie. Zoals gezegd werk ik graag met haar samen en ik kan haar van harte aanbevelen!

KARIN: 4 oktober 2017 hebben we afscheid moeten nemen van mijn lieve man en fantastische vader. De dagen/weken hiervoor zijn als een roes aan me voorbijgegaan. Plots is het moment daar en moet je ineens zoveel zaken regelen. Het werd snel duidelijk dat het een indrukwekkende uitvaartdienst zou gaan worden. Mijn man was erg geliefd, waardoor er enorm veel mensen van hem afscheid wilden nemen. Door zijn collega’s is hij door een erehaag begeleid naar het crematorium (hij was brandweerman). Door de uitvaartondernemer werd ik gewezen op de mogelijkheid een fotograaf in te huren voor deze dag, iets waar ik nog nooit bij stil had gestaan. Direct heb ik er voor gekozen om Evelien op deze dag aanwezig te laten zijn en ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze. Het is zo ontzettend fijn om terug te kunnen kijken op deze dag. Nu we de foto’s bekijken merken we pas hoeveel er deze dag aan ons voorbij is gegaan: de grote aantallen mensen, de emoties, de interacties tussen iedereen, maar ook de binnenkomst langs de erehaag. Er zijn zoveel momenten die je niet bewust meemaakt, maar waarvan het zo fijn is dat je ze achteraf wel kunt zien.

Evelien is een warm en lief persoon, wie absoluut rekening houdt met ieder zijn verdriet. Ik heb haar aanwezigheid op de dag nauwelijks ervaren, terwijl ze elk bijzonder moment heeft weten te vangen op camera. Ook het persoonlijke contact in de weken na de dienst zijn erg waardevol, waardoor ik het gevoel heb mijn eigen wensen terug te zien in het fotoboek. Nu is alles een herinnering, maar wel een herinnering waar we met trots op terug kunnen kijken. Het is erg fijn om daarbij, samen met mijn kinderen, het fotoboek regelmatig door te bladeren. Dit maakt en houdt de herinnering levend. Evelien, ontzettend bedankt. 

IREEN: Evelien heeft prachtige foto’s gemaakt van het afscheid van mijn man en onze vader. We twijfelden eerder of we van een afscheidsfotograaf gebruik wilden maken. “Willen we het verdriet van die dag en rouwende familie en vrienden laten fotograferen?” Evelien weet echter onopvallend precies de juiste momenten vast te leggen. Ze heeft de foto’s mooi bewerkt, een diavoorstelling en een klein boekje gemaakt. Tijdens zo’n dag gaan dingen langs je heen, je maakt niet alles bewust mee. Het is fijn om, wanneer we willen, met de gemaakte beelden terug te kunnen kijken. Evelien haar werkwijze, met een kennismaking vooraf en het persoonlijk overhandigen van de foto’s, hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij raden het aan om haar in de arm te nemen, om een afscheid vast te leggen.

PAULA: Lieve Evelien, heel hartelijk bedankt voor het mooie vastleggen van de uitvaart van mijn echtgenoot. Je hebt het op een zeer bescheiden en subtiele manier gefotografeerd, we hebben er zo goed als niets van gemerkt en toch heb je zoveel mooie foto’s gemaakt. Het boek ziet er zeer mooi en stemmig uit. 

We raden iedereen aan om zulke mooie herinnering te hebben aan zo’n verdrietige intensieve dag, er gaat zoveel aan je voorbij en op deze manier kan je altijd nog eens terugkijken op het afscheid.

Nogmaals heel veel dank namens ons allemaal xx

BIANCA: In een periode dat het leven ons in alle volheid overviel, het ik het als heel waardevol ervaren dat Evelien het afscheid van ons mam heeft vastgelegd. 8 Maanden ervoor namen we al plotseling afscheid van ons pap, dat ook prachtig gefotografeerd is. Het ernorme verlies van 2 van de meest belangrijke mensen in ons leven.

De foto’s van het afscheid helpen ons rustig terug te kijken en alles te zien, wat die dag niet is opgevallen. Ze helpen bij het rouwen en verwerken van verdriet en geven ons het gevoel dat we het ‘goed gedaan hebben’. Want afscheid nemen is een kunst op zich…Juist de intense momenten of gebaren van troost en dankbaarheid, die zijn vastgelegd zijn dierbaar.

We fotograferen zo veel momenten van ons leven, waarom dan niet van zo iets belangrijks als het afscheid van je dierbaren?

Evelien is een zachte, stilletjes aanwezige, oprechte vrouw, die de belangrijke momenten prachtig weet te fotograferen!

MARIEKE: Wat ik al verwachtte heb je gedaan … de mooie momenten vastgelegd.